Orzo sa špinatom, paprikom i piletinom

Orzo sa špinatom, paprikom i piletinom
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    20 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pileći file začinite italijanskom mješavinom.

Korak 2

U dubokoj tavi zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja.

Korak 3

Pecite pileći file s jedne strane, 3-4 minute a zatim okrenite i pecite s druge strane još 3-4 minute.

Korak 4

Piletina je spremna kada dostigne unutrašnju temperaturu od 75°C.

Korak 5

Pečenu piletinu izvadite iz tave i ostavite sa strane.

Korak 6

U istu tavu dodajte 1 kašiku maslinovog ulja.

Korak 7

Dodajte luk i bijeli luk i pržite dok ne zamiriše oko 30 sekundi.

Korak 8

Dodajte orzo i kuhajte, miješajući, dok ne počne mijenjati boju, oko 1 minute.

Korak 9

Umiješajte pileći temeljac.

Korak 10

Kada zavri smanjite temperaturu na srednje jaku.

Korak 11

Kuhajte, često miješajući 7-8 minuta.

Korak 12

Zatim dodajte baby špinat i pečene paprike.

Korak 13

Kuhajte 1-2 minute ili dok špinat ne omekša.

Korak 14

Dodajte sok od limuna i po želji bibera i soli. Izmiješajte.

Korak 15

Orzo poslužite sa piletinom i feta sirom.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!