-
Priprema10 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Pileći file začinite italijanskom mješavinom.
U dubokoj tavi zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja.
Pecite pileći file s jedne strane, 3-4 minute a zatim okrenite i pecite s druge strane još 3-4 minute.
Piletina je spremna kada dostigne unutrašnju temperaturu od 75°C.
Pečenu piletinu izvadite iz tave i ostavite sa strane.
U istu tavu dodajte 1 kašiku maslinovog ulja.
Dodajte luk i bijeli luk i pržite dok ne zamiriše oko 30 sekundi.
Dodajte orzo i kuhajte, miješajući, dok ne počne mijenjati boju, oko 1 minute.
Umiješajte pileći temeljac.
Kada zavri smanjite temperaturu na srednje jaku.
Kuhajte, često miješajući 7-8 minuta.
Zatim dodajte baby špinat i pečene paprike.
Kuhajte 1-2 minute ili dok špinat ne omekša.
Dodajte sok od limuna i po želji bibera i soli. Izmiješajte.
Orzo poslužite sa piletinom i feta sirom.
Orzo sa špinatom, paprikom i piletinom
Sastojci
Follow The Directions
Pileći file začinite italijanskom mješavinom.
U dubokoj tavi zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja.
Pecite pileći file s jedne strane, 3-4 minute a zatim okrenite i pecite s druge strane još 3-4 minute.
Piletina je spremna kada dostigne unutrašnju temperaturu od 75°C.
Pečenu piletinu izvadite iz tave i ostavite sa strane.
U istu tavu dodajte 1 kašiku maslinovog ulja.
Dodajte luk i bijeli luk i pržite dok ne zamiriše oko 30 sekundi.
Dodajte orzo i kuhajte, miješajući, dok ne počne mijenjati boju, oko 1 minute.
Umiješajte pileći temeljac.
Kada zavri smanjite temperaturu na srednje jaku.
Kuhajte, često miješajući 7-8 minuta.
Zatim dodajte baby špinat i pečene paprike.
Kuhajte 1-2 minute ili dok špinat ne omekša.
Dodajte sok od limuna i po želji bibera i soli. Izmiješajte.
Orzo poslužite sa piletinom i feta sirom.
Ocijeni